G-SLLMHQYV1X
Puhelinnumero

044-7588380

Sähköposti

[email protected]

Avoinna

Sopimuksen mukaan ma-la

Sana luontoutuminen ei välttämättä kerro mitään, mutta itselleni se tarkoitta luonnossa olemista tai pysähtymistä luontoteeman äärelle. Luontoutua voi itseasiassa melkein missä vain. Myös kauneushoitolassa tämä onnistuu tuoksumaailman kautta ja kuuloaistilla luonnon äänien kautta.

Eli luontoutuminen ei tarkoita sitä, että tarvitsisi aina lähteä metsään. Aina ei ole edes mahdollista että sinne pääsisi. Ikäihmisillä tai liikuntarajoitteisilla se ei ole aina mahdollista. Joten se, että huoneen seinällä on taulu maisemasta tai metsästä saa mielen rauhoittumaan ja stressitasot laskemaan. Tämä on myös luontoutumista.

Luonnon terveysvaikutukset ja luontoyhteys

Lukuisat tutkimustulokset kertovat siitä, miten luonnossa oleminen lisää hyvinvointia, iloa, luovuutta, itsetuntemusta, rauhallisuutta ja rentoutumista kaiken ikäisissä ihmisissä.

Luonnon hyvinvointivaikutukset, niitä on monia, mutta tässä muutamia.

Verenpaine alenee: 15-20 min luonnossa tiedetään laskevan verenpainetta. Istahda hetkeksi mättäälle ja nauti hetki olostasi.

Fyysinen hyvä olo lisääntyy: Luontoyhteys on aina fyysisesti hoitava ja parantaa hyvää oloa. Jo ilma, värit ja tuoksut vaikuttavat eheyttävästi. Stressi lievittyy.

Fyysinen aktiivisuus lisääntyy: Luonto houkuttelee liikkumaan. Luonnossa liikkuminen koetaan usein helpommaksi kuin sisätiloissa ja luonto antaa sopivasti haastetta liikkumiseen.

Sosiaalinen hyvinvointi lisääntyy: Luontoympäristöllä on todettu olevan positiivisia vaikutuksia vuorovaikutukseen. Luonnonläheisyyden, luonnossa oleskelun ja toimimisen on todettu saavan ihmiset ajattelemaan myönteisemmin muista ihmisistä. Myös itseensä suhtautuminen muuttuu myönteisemmäksi.

Sinä olet osa luontoa – et erillään siitä.

Vaikka olemme osa luontoa, voi ihminen kokea erillisyyttä luonnosta. Luontoyhteys ei ole kaikille itsestään selvyys. Olemme aikojen saatossa unohtaneet kuinka luonto on aina hoitanut ja ravinnut meitä. Luonto ei vaadi sinulta mitään. Mieli haluaa aina ohjailla meitä. Kun pyrit hiljentämään mielesi pääset todelliseen läsnäoloon, tilaan jossa pääset eheytymään. Luomoudu luonnosta- metsäkävelyn aikana pääset luontoutumaan ja kokemaan luonnon parantavat vaikutukset.

Luontoon.fi sivuilta löydät hyvää tietoa luontoon ja terveyteen liittyen ja erilaisia aktiviteetteja.

Green Care sivuilta löydät muutamia hyviä tutkimustuloksia luonnon terveyttä edistävistä vaikutuksista.

Muistetaan siis luontoutua 🙂